DOJO CHO DEJVI TAVČAR

Sensei Dejvi Tavčar je ustanovitelj, vodja in glavni učitelj Društva bojevniških veščin Bujinkan Butoku Dojo Sežana, ki je del Bujinkan zveze Slovenije, katere je tudi podpredsednik.

DSC 7452.r
 

Sensei Dejvi redno trenira borilne veščine več kot 15 let, ter preučuje  tudi druge borilne športe in sisteme. Začel je s Shotokan karatejem, poskusil tudi Aikido, ter naposled spoznal ninjutsu in se nad veščino silno navdušil. Ker ima veščina večstoletno tradicijo, in nima praktično nobenih omejitev je prav to tisto, kar je vedno iskal.

Z rednimi tedenskimi treningi pri svojem učitelju v Ljubljani, obiskom seminarjev doma in v tujini nenehno širi znanje in se dodatno izobražuje. (obiskal je preko 100 seminarjev).

Dejvi ima tudi uradno učiteljsko licenco svetovne Bujinkan organizacije, katero mu je osebno izročil Soke -Dr. Masaaki Hatsumi.Ima tudi inštruktorsko licenco karateja, ki jo je izdala Fakulteta za šport v Ljubljani.

 Na potovanjih, demonstracijah in seminarjih spoznava in pozna zelo veliko mojstrov drugih borilnih veščin, z njimi trenira in vzdržuje kot pravi budoka dobre prijateljske odnose.

 

kocho dejvy
 
Ker se pravi duh veščine občuti le tam, kjer je veščina nastala je Japonsko obiskal že trikrat, tam treniral pri Soke Dr. Masaaki Hatsumiu in njegovih japonskih shihanih, ter šele tam spoznal kako se prava veščina preko posrednikov izgublja. Pri zadnjem obisku Japonske julija 2008 je tudi uspešno opravil sakki test (test ubijalske namere), ter tako upravičeno dobil naziv Shidoshi in stopnjo GO DAN (5. dan).

 

Shidoshi Dejvi vodi tudi treninge in seminarje doma in v tujini, ter strelja s tradicionalnim japonskim lokom in je član Kyudo zveze Slovenije.

 

 
IMG 2306.r
Dejvi v pravem
samurajskem
yoroi oklepu